YRITTÄJÄT AREENALLA -09 -KEHITTÄMISHANKE

Yrittäjät Areenalla -09 -kehittämishanke oli kahdeksan yrittäjäyhdistyksen yhteishanke, jonka koordinoinnista vastaa Alavuden Yrittäjät ry. Mukana olivat myös Kuortaneen, Lehtimäen, Soinin, Töysän, Ähtärin, Alajärven ja Vimpelin yrittäjäyhdistykset.

Kehittämishankkeen rahoitti Kuusiokuntien Kehittämisyhdistys ry ja hankkeen projektipäällikkönä toimi Aino Reinikka.Hankkeen toimisto sijaitsi Alavus Fasadissa. (Taitotie 1, 63300 ALAVUS).

Hankkeessa valmisteltiin YRITTÄJÄT AREENALLA -09 -messutapahtuma, joka järjestettiin Alavus Areenalla 18.-19.4.2009.

Kehittämishankkeessa järjestettiin messuvalmennus (2 iltaa) messuvalmennus, johon yrittäjät ja muut halukkaat voivat osallistua. Tilaisuuksissa perehdyttiin siihen, kuinka messutapahtuma hyödynnetään tavoitteelliseti ja suunnitelmallisesti osana yrityksen markkinointia ja suhdetoimintaa. Messuvalmennukset järjestettiin ti 24.3. Alavudella Fasadissa, ma 30.3. Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärvellä (sama sisältö kuin Alavuden tilaisuudessa) ja ti 31.3. Hotelli Onnenkiven Auditoriossa Tuurissa.
Avaa messuvalmennusohjelma pdf-tiedostona.

Messujen muotinäytös toteutettiin yhdessä alueen yritysten kanssa. Lakeudenportin opistossa järjestettiin "Lyylit ja Leevit lavalla" -koulutus, jossa haettiin mukana olevien miesten ja naisten, poikien ja tyttöjen vartalotyypeille edullisin tyyli sekä harjoiteltiin lavalla liikkumista ja koreografioita monen muun asian ohessa. Koulutuksen tuloksena syntyi muotinäytös messuille. Kouluttajana kurssilla oli Armi Ahovaara.

Hankkeessa messutapahtumaa varten valmisteltu palo- ja pelastussuunnitelma vaati paljon työtä, selvityksiä ja perehtymistä. Viimeinen tarkastus messupaikalla tehtiin lauantaina aamulla juuri ennen messuporttien avaamista. Tarkastuksessa varmistetaan, että kaikki yleisön ja näytteilleasettajien turvallisuuteen vaikuttavat asiat on huomioitu messupaikalla ja että messuosastojen rakenteet on valmistettu suunnitellusti ja osastot toteutettu turvallisuusnäkökohdat huomioiden (esim. riittävästi käytävätilaa).

Vaasan yliopiston kauppatieteellisen tiedokunnan markkinoinnin laitoksen opiskelijat toteuttivat markkinointitutkimuksen opintoihin liittyvänä työnä messukyselyn näytteilleasettajille ja yleisölle. Lataa pdf-muodossa oleva raportti.

Tutustu Yrittäjät Areenalla -09 -hankkeen loppuraporttiin.

Yrittäjät Areenalla 2009 -messujen näytteilleasettajat löydät tästä linkistä: NÄYTTEILLEASETTAJAT YRITTÄJÄT AREENALLA.pdf