YRITTÄJÄT AREENALLA –MESSUSÄÄNNÖT

Järjestäjä
Alavuden Yrittäjät ry, Töysän Yrittäjät ry, Alavuden kaupunki, Alavuden Kehitys Oy


Messupaikka
Alavus Areena (jäähalli)
Lakiantie 5
63300 Alavus


Aukioloajat
Lauantaina 25.4.2015 klo 10–17
Sunnuntaina 26.4.2015 klo 10–17


Sisäänpääsy
5 €/ henkilö
Alle 12–vuotiaat lapset ilmaiseksi.


Näyttelypaikkavuokrat

A. Osastot Alavus Areenan sisällä
2 m x 2 m hinta 250 €
2 m x 3 m hinta 350 €
2 m x 4 m hinta 380 € 
3 m x 3 m hinta 390 €
(hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero)

Messuosaston hinta sisältää seinät paikoilleen rakennettuna. Kulmapaikkakorotus 15 % lisätään kulmaosaston hintaan. 
Osaston kalusteet, otsalautakyltti, messumatto ja sähkö ovat saatavilla lisämaksusta.
Messumattoa tilattaessa tulee huomioida, että maton alle asennetaan ohut levy suojaamaan lattiaa.
Näytteilleasettaja voi käyttää omaa otsalautakylttiä tai tilata Maiseri Oy:ltä otsalautakyltin vakiokirjaimin tai yrityksen logolla.
Osastolle voi tilata sähkön 1 x 10A tai jatkuvan sähkön (ns. yösähkö, esim. jääkaapit ja muut kylmäkoneet). Suurempi sähkönkulutus on sovittava erikseen. Hinnat ovat mainittuna varauslomakkeessa sekä Maiseri Oy:n hinnastossa.
Messurakentajalle tehtävät tilaukset tulee tehdä 3.4.2015 mennessä. Mikäli tilaus tehdään myöhemmin kuin 21 vrk ennen messuja, lisätään hinnaston hintoihin 30 % järjestelykuluja.

B. Toripöytäpaikat Alavus Areenan yläkerrassa
110 € alv (hintaan lisätään voimassaoleva arvonlisävero)

Hinta sisältää 75 cm x 125 cm kokoisen pöydän toripaikalla.
Näytteilleasettajana olevan yrityksen/ järjestön nimi tulee olla näkyvillä myyntipaikalla.

C. Ulkoalueen paikat
Pienet paikat (5 m x 5 m) 155 €
Isot paikat (yli 5 m x 5 m, isot autot, koneet tms.) 265 € 
(hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero)


Messuille ilmoittautuminen ja messupaikan maksaminen 
Sitova ilmoittautuminen tehdään lähettämällä messujen järjestäjälle kirjallinen ilmoittautuminen. Järjestäjällä on oikeus hylätä ilmoittautuminen. Näytteilleasettaja ei saa ilman järjestäjän antamaa lupaa vuokrata tai luovuttaa edelleen osastoaan tai sen osaa. 
Messuosastot, toripöytäpaikat ja ulkoalueille sijoittuvat näyttelypaikat laskutetaan sitovan ilmoittautumisen tehneeltä näytteilleasettajalta viimeistään kuukautta ennen messuja. Maksu tulee suorittaa laskussa annettuun eräpäivään mennessä. 
Mikäli osastovaraus perutaan 20.3. tai sen jälkeen, veloitetaan koko osastohinta varaajalta.


Siivous
Järjestäjä huolehtii yleisestä puhtaanapidosta. Näytteilleasettajat ovat itse velvollisia huolehtimaan osastonsa siisteydestä ja kertyvien jätteiden kuljetuksesta tarkoitukseen varattuihin paikkoihin.


Tilattavat siivouspalvelut
Messujen järjestäjältä on mahdollista tilata siivouspalvelu osastolle. Siivouksen voi varata messupaikkavarauksen yhteydessä tai rakentamispäivänä messutoimistosta. 
Tilattaviin siivouspalveluihin kuuluvat imurointi, esittelytiskien ja -tasojen pyyhkiminen ja jäteastioiden tyhjääminen.
Siivouspalvelujen hinnat ovat mainittuina ilmoittautumislomakkeessa.


Osaston rakentaminen
Näytteilleasettajille on varattu osastojen rakentamiseen perjantai 24.4. klo 8–22. Aikaa vaativissa osaston rakentamisissa tulee ottaa ennalta yhteys messujen järjestäjään. Osaston rakentamisen voi erikoistapauksessa (aikaavievät rakennelmat) aloittaa sopimuksen mukaan aikaisemmin.
Osaston seinä- ja lattiapintaa tai runkorakenteita ei saa vahingoittaa. Naulaaminen ja liimaaminen seiniin ja lattiaan on kielletty. Lattian teippaaminen on kielletty. Seinäkiinnittämiseen voi käyttää ns. karhutarraa. Kiinnityskoukkuja voi ostaa nipuissa messutoimistosta tai messurakentajalta. Messuosaston kalusteiden jalat tms. lattiaa vasten tulevat tukirakenteet tulee vuorata pehmikkein mikäli lattiaan ei ole tilattu mattoa.
Ulkoalueilla pienimuotoinenkin kaivaminen ja pintarikkominen on kielletty.
Mikäli näytteilleasettaja vahingoittaa rakenteita, on hän velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon täysimääräisenä.
Messurakentaja Maiseri Oy:n edustaja on paikalla rakennuspäivänä perjantaina 24.4. klo 10–19.Osastojen purkaminen
Osastojen ja toripaikkojen purkaminen voidaan aloittaa aikaisintaan sunnuntaina 26.4. klo 17 messuporttien sulkeuduttua. Osaston purkaminen ennen tätä on ehdottomasti kielletty. Osastojen purkamiselle on varattu aikaa sunnuntaina klo 17–23 ja maanantaina klo 8–16.


Myyntilupa ja muut tarvittavat luvat
Näytteilleasettaja vastaa siitä, että liikentoiminta täyttää alan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi näytteilleasettaja huolehtii siitä, että asianmukaiset ilmoitukset (esim. elintarvikkeiden myynti-ilmoitus) tarkastavalle viranomaiselle on tehty.


Vakuutukset ja järjestyksenpito
Messujen järjestäjällä on näyttelyalueelle vastuuvakuutus. Näytteilleasettajan on kuitenkin itse huolehdittava tarpeellisiksi katsomistaan näyttelyosaston esittelytarvikkeiden, esineiden sekä tuotevastuuta koskevista vakuutuksista (esim. varkaus-, palo- sekä tuotevastuuvakuutus jne).
Järjestäjä huolehtii näyttelyalueen yleisestä järjestyksestä ja yleisön turvallisuuteen liittyvistä asioista. Järjestäjä ei vastaa näytteilleasettajan kadonneesta omaisuudesta, näyttelytarvikkeista tai esineistä.


Vartiointi
Jäähallin sisällä on tallentava kameravalvonta, jota pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Järjestäjä ei takaa eikä vastaa järjestelmän aukottomuutta messutilanteessa. Esim. rakennetut seinät estävät  osastotapahtumien täydellisen tallentumisen ja estävät myös muuta seuraamista. Valvonnan apuna käytetään yöaikaan liiketunnistimia. Järjestäjä huolehtii messualueen vartioinnista näyttelyn rakentamisesta sen purkamiseen, mutta ei vastaa mahdollisista vahingoista tai katoamisista osastoilla.


Palo- ja muu turvallisuus
Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia asetuksia ja alueen paloturvallisuusohjeita. Kulku- ja pelastustiet on pidettävä avoinna hätäpoistumisen varalta. Paloturvallisuutta mahdollisesti vaarantavien laitteiden esittelyyn on saatava paloviranomaisten ja näyttelyjärjestäjän kirjallinen ennakkolupa. 
Koneita ja muita välineitä esiteltäessä on noudatettava työturvallisuuslain ja asetusten vaatimuksia.
Näytteilleasettajat saavat näytteilleasettajakortin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn rakentamis- ja näyttelyaikana. Toripaikan ja 2 m x 2 m -kokoisen osaston varanneet saavat yhden (1) kortin ja muut saavat kaksi (2) korttia. Hallissa ja näyttelyalueella liikuttaessa tulee olla esillä näytteilleasettajakortti.
Näytteilleasettajien autot tulee pysäköidä näytteilleasettajille osoitetulle alueelle.


Teosto ja Gramex
Teosto ja Gramex perivät tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messupaikoilla esitettävästä musiikista.
Näytteilleasettajan on huolehdittava tekijänoikeuslain edellyttämien palkkiomaksujen maksamisesta ja TV-vastaanottimien lupamaksuista. Havaintoesitykset yms. eivät saa häiritä naapuriosastoja.


Yleiset määräykset
Maksamalla näyttelypaikan vuokran näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä sekä järjestäjän antamia lisäohjeita.
Ylivoimaisen esteen sattuessa järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin sekä näytteilleasettajan siirtämiseen tai peruuttamiseen korvauksitta.


Tietojen luovuttaminen ja julkaisu
Messuorganisaatio saa luovuttaa näytteilleasettajatiedot messulehden ja messuravintolan myyntiorganisaatiolle sekä messututkimuksen tekijäorganisaatiolle. Näytteilleasettajien nimet julkaistaan Yrittäjät Areenalla–messujen www-sivuilla sekä messulehdessä.


Messuravintola
Messuravintola palvelee näytteilleasettajia ja yleisöä Areenan 1. kerroksessa. Ravintolasta voi ostaa ruokaa, kahvia ja virvokkeita. Messuravintolasta voi ostaa ennakkoon ja tapahtuman aikana ruoka- ja kahvilippuja näytteilleasettajan henkilöstölle ja messuvieraille.