YRITTÄJÄT AREENALLA –MESSUSÄÄNNÖT

Järjestäjä

Alavuden Yrittäjät ry, Töysän Yrittäjät ry, Alavuden kaupunki, vastuullinen järjestäjä Alavuden Kehitys Oy

 

Messupaikka

Alavus Areena (jäähalli), Lakiantie 5, 63300 Alavus

 

Aukioloajat

Lauantaina 23.4.2022 klo 10–17
Sunnuntaina 24.4.2022 klo 10–17

 

Sisäänpääsy

8 €/ henkilö, kahden päivän lippu 12 €/ henkilö
Alle 10–vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Näyttelypaikkavuokrat

Osastopaikat Alavus Areenan sisällä (alv 0%):
2 m x 2 m hinta 310 €
2 m x 3 m hinta 430 €
2 m x 4 m hinta 510 €
3 m x 3 m hinta 540 €

Messuosaston hinta sisältää seinät paikoilleen rakennettuna. Kulmapaikkakorotus 15 % lisätään kulmaosaston hintaan. Osaston kalusteet, otsalautakyltti, messumatto ja sähkö ovat saatavilla lisämaksusta.  Messumattoa tilattaessa tulee huomioida, että maton alle asennetaan ohut levy suojaamaan lattiaa.
Näytteilleasettaja voi käyttää omaa otsalautakylttiä tai tilata Maiseri Oy:ltä otsalautakyltin vakiokirjaimin tai yrityksen logolla.
Osastolle voi tilata sähkön 1 x 10A tai jatkuvan sähkön (ns. yösähkö, esim. jääkaapit ja muut kylmäkoneet). Suurempi sähkönkulutus on sovittava erikseen.
Hinnat ovat mainittuna varauslomakkeessa sekä Maiseri Oy:n hinnastossa osoitteessa www.maiseri.fi.
Messurakentajalle tehtävät tilaukset tulee tehdä 1.4.2022 mennessä. Tämän jälkeen tulleiden tilausten hintoihin lisätään 30% järjestelykuluja.

Toripöytäpaikat Alavus Areenan yläkerrassa:
135 € alv 0%

Hinta sisältää 75 cm x 125 cm kokoisen pöydän toripaikalla.
Näytteilleasettajana olevan yrityksen / järjestön nimi tulee olla näkyvillä myyntipaikalla.

Ulkoalueen paikat:
Pienet paikat (5 m x 5 m) 210 € alv 0%
Isot paikat (yli 5 m x 5 m, isot autot, koneet tms.) 330 € alv 0%


Messuille ilmoittautuminen ja messupaikan maksaminen

Sitova ilmoittautuminen tehdään lähettämällä messujen järjestäjälle kirjallinen ilmoittautuminen messujen www-sivuilla olevan varauslomakkeen kautta.
Järjestäjällä on oikeus hylätä ilmoittautuminen. Näytteilleasettaja ei saa ilman järjestäjän antamaa lupaa vuokrata tai luovuttaa edelleen osastoaan tai sen osaa.
Messuosastot, toripöytäpaikat ja ulkoalueille sijoittuvat näyttelypaikat laskutetaan sitovan ilmoittautumisen tehneeltä näytteilleasettajalta viimeistään kuukautta ennen messuja. Maksu tulee suorittaa laskussa annettuun eräpäivään mennessä. Mikäli osastovaraus perutaan 1.4.2022 tai sen jälkeen, veloitetaan koko osaston hinta varaajalta.

 

Siivous

Järjestäjä huolehtii yleisestä puhtaanapidosta. Näytteilleasettajat ovat itse velvollisia huolehtimaan osastonsa siisteydestä ja kertyvien jätteiden kuljetuksesta tarkoitukseen varattuihin paikkoihin.

 

Tilattavat siivouspalvelut

Messujen järjestäjältä on mahdollista tilata siivouspalvelu osastolle. Siivouksen voi varata messupaikkavarauksen yhteydessä tai rakentamispäivänä messutoimistosta. Tilattaviin siivouspalveluihin kuuluvat imurointi, esittelytiskien ja -tasojen pyyhkiminen ja jäteastioiden tyhjääminen.
Siivouspalvelujen hinnat ovat mainittuina varauslomakkeessa.

 

Osaston rakentaminen

Näytteilleasettajille on varattu osastojen rakentamiseen perjantai 22.4. klo 8–22. Aikaa vaativissa osaston rakentamisissa tulee ottaa ennalta yhteys messujen järjestäjään. Osaston rakentamisen voi erikoistapauksessa (aikaa vievät rakennelmat) aloittaa sopimuksen mukaan aikaisemmin.
Osaston seinä- ja lattiapintaa tai runkorakenteita ei saa vahingoittaa. Naulaaminen ja liimaaminen seiniin ja lattiaan on kielletty. Seinäkiinnittämiseen voi käyttää ns. karhutarraa. Kiinnityskoukkuja voi ostaa nipuissa messurakentajalta. Messuosaston kalusteiden jalat tms. lattiaa vasten tulevat tukirakenteet tulee vuorata pehmikkein mikäli lattiaan ei ole tilattu mattoa. Ulkoalueilla pienimuotoinenkin kaivaminen ja pintarikkominen on kielletty.
Mikäli näytteilleasettaja vahingoittaa rakenteita, on hän velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingon täysimääräisenä.
Messurakentaja Maiseri Oy:n edustaja on paikalla rakennuspäivänä perjantaina 22.4. klo 10–19.

 

Osastojen purkaminen

Osastojen ja toripaikkojen purkaminen voidaan aloittaa aikaisintaan sunnuntaina 24.4. klo 17 messuporttien sulkeuduttua. Osaston purkaminen ennen tätä on ehdottomasti kielletty. Osastojen purkamiselle on varattu aikaa sunnuntaina klo 17–23 ja maanantaina klo 8–16.

 

Myyntilupa ja muut tarvittavat luvat

Näytteilleasettaja vastaa siitä, että liiketoiminta täyttää alan viranomaisten vaatimukset. Lisäksi näytteilleasettaja huolehtii siitä, että asianmukaiset ilmoitukset (esim. elintarvikkeiden myynti-ilmoitus) tarkastavalle viranomaiselle on tehty.

 

Vakuutukset ja järjestyksenpito

Messujen järjestäjällä on näyttelyalueelle vastuuvakuutus. Näytteilleasettajan on kuitenkin itse huolehdittava tarpeellisiksi katsomistaan näyttelyosaston esittelytarvikkeiden, esineiden sekä tuotevastuuta koskevista vakuutuksista (esim. varkaus-, palo- sekä tuotevastuuvakuutus jne.).
Järjestäjä huolehtii näyttelyalueen yleisestä järjestyksestä ja yleisön turvallisuuteen liittyvistä asioista. Järjestäjä ei vastaa näytteilleasettajan kadonneesta omaisuudesta, näyttelytarvikkeista tai esineistä.

 

Vartiointi

Jäähallin sisällä on tallentava kameravalvonta, jota pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Järjestäjä ei takaa eikä vastaa järjestelmän aukottomuutta messutilanteessa. Esim. rakennetut seinät estävät osastotapahtumien täydellisen tallentumisen ja estävät myös muuta seuraamista. Valvonnan apuna käytetään yöaikaan liiketunnistimia. Järjestäjä huolehtii messualueen vartioinnista näyttelyn rakentamisesta sen purkamiseen, mutta ei vastaa mahdollisista vahingoista tai katoamisista osastoilla.

 

Palo- ja muu turvallisuus

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia asetuksia ja alueen paloturvallisuusohjeita. Kulku- ja pelastustiet on pidettävä avoinna hätäpoistumisen varalta. Paloturvallisuutta mahdollisesti vaarantavien laitteiden esittelyyn on saatava paloviranomaisten ja näyttelyjärjestäjän kirjallinen ennakkolupa.
Koneita ja muita välineitä esiteltäessä on noudatettava työturvallisuuslain ja asetusten vaatimuksia.
Tapahtuman aikana alueella valvoo järjestystä useita järjestyksenvalvojia.
Näytteilleasettajat saavat näytteilleasettajakortin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn rakentamis- ja näyttelyaikana. Hallissa ja näyttelyalueella liikuttaessa tulee näytteilleasettajakortti olla esillä.
Näytteilleasettajien autot tulee pysäköidä näytteilleasettajille osoitetulle alueelle.

 

Teosto

Teosto perii tekijänoikeuslain edellyttämän palkkion messupaikoilla esitettävästä musiikista. Näytteilleasettajan on huolehdittava tekijänoikeuslain edellyttämien palkkiomaksujen maksamisesta ja TV-vastaanottimien lupamaksuista. Havaintoesitykset yms. eivät saa häiritä naapuriosastoja.

 

Yleiset määräykset

Maksamalla näyttelypaikan vuokran näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä sekä järjestäjän antamia lisäohjeita.
Ylivoimaisen esteen sattuessa järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin sekä näytteilleasettajan siirtämiseen tai peruuttamiseen korvauksitta.

 

Tietojen luovuttaminen ja julkaisu

Messuorganisaatio saa luovuttaa näytteilleasettajatiedot messulehden ja messuravintolan myyntiorganisaatiolle sekä mahdollisen messututkimuksen tekijäorganisaatiolle. Näytteilleasettajien nimet julkaistaan Yrittäjät Areenalla -messujen www-sivuilla sekä messulehdessä.

 

Messuravintola

Messuravintola palvelee näytteilleasettajia ja yleisöä Areenan 1. kerroksessa. Ravintolasta voi ostaa ruokaa, kahvia ja virvokkeita. Messutoimistosta voi ostaa ennakkoon ja tapahtuman aikana ruoka- ja kahvilippuja näytteilleasettajan henkilöstölle ja messuvieraille. Messuhallin ylätasanteella palvelee messukioski, jossa on tarjolla kahvilatuotteita.